De grootste collectie
Armand Bouten

Een diepgeworteld expressionisme

Armand Bouten

Armand Bouten wordt op 30 mei 1893 in Blerick, Venlo geboren. Samen met zijn vrouw Hanny Korevaar, trekt hij het grootste deel van zijn volwassen leven door Oost- en West-Europa en verblijft hij onder ander in Berlijn, Parijs en Zuid-Frankrijk.

In 1957 is het tijd voor een wat rustiger bestaan in Amsterdam, waar hij op 20 november 1965 overlijdt. De grote thema’s in zijn werk zijn zigeuners, kermissen, cafés en bordelen.

Het werk van Bouten is zeker zo goed, of misschien zelfs wel confronterender, als werken van bijvoorbeeld het kunstenaarscollectief Die Brücke van Ernst-Ludwig Kirchner, Fritz Bleyl, Karl Schmidt-Rottluff en Erich Hecke en andere Duitse expressionisten zoals Wassily Kandinsky, Franz Marc, August Macke en Alexej von Jawlensky van de beweging Der Blaue Reiter en Paul Klee en George Grosz.

Onze collectie werken van Bouten is een unieke verzameling die in ruim 40 jaar is ontstaan. Dankzij onze ontmoeting met Guus Maris een aantal jaar geleden zijn we opnieuw de enorme waarde daarvan gaan inzien, waarvoor we hem zeer dankbaar zijn. Nergens anders zijn zoveel werken van Armand Bouten samen te zien.

Naast het werk van Bouten beschikken we tevens over een grote collectie van Eugène Brands.

De werken van deze twee kunstenaars versterken en completeren elkaar op bijzondere wijze.

Armand Bouten Gallery

Voor meer informatie of een bezoek

neem contact op